zaterdag 29 december 2012

Slapen onder de sterren in een sterrenkubus – Lattrop

Erfgoed Bossem is een eeuwenoud boerenbedrijf in het Twentse Lattrop waar je op bijzondere wijze kunt overnachten. In een boerderijkamer of safari logdetent. Of wat dacht je van een Sterrenkubus te midden van het boerenlandschap?

Sterrenkubus
De sterrenkubus is een houten huisje met een hele grote troef: je slaapt onder een transparante koepel zodat je ’s nachts naar de sterren kunt kijken met jouw Venus of Mars. Het huisje is knus en compact, maar meer dan compleet. Het is ingenieus ingericht met alles wat je nodig hebt. Een tweepersoonsbed op de vide, zithoek met slaapbank, douche, toilet, compleet ingerichte kitchenette en een eigen veranda met buitenmeubilair. Alle huisjes zijn vernoemd naar sterren die je met het blote oog kunt zien. Wil je de sterren van dichtbij bekijken? Pak de telescoop en ga op zoek naar Antares en Nunki. Of de tweelingsterren Castor en Pollux. Na een nachtje slapen onder de sterren - met de ogen open natuurlijk - word je verwend met een lekker ontbijtje dat bezorgd wordt in een picknickmand. 

Brandrode Runderen
Maak een rondje over het boerenbedrijf en begroet de koeien in de stallen. En dit zijn niet zomaar koeien, het zijn Brandrode Runderen. De naam zegt het al, ze zijn prachtig diep donkerrood of bruinrood van kleur. En het is een zeldzaam authentiek ras dat thuishoort in de streek. De Brandrode Runderen worden gehouden in familie kuddes en hebben alle tijd en ruimte om op te groeien, zich te ontwikkelen, lekker te eten en buiten te spelen.

Verder kijken
Bekijk nog meer sterren bij de Cosmos Sterrenwacht (op 200 meter van het Erfgoed). Of ontdek de omgeving en waan je in de pure Twentse natuur tijdens een mooie wandeling, bezoek het kunstzinnige stadje Ootmarsum of shop erop los in Enschede.

Arrangementen
Erfgoed Bossem biedt diverse interessante arrangementen aan. Zo kun je bijvoorbeeld het Lekker eten, Puur genieten-arrangement boeken. Je schuift aan bij de table d'hôte en geniet van eerlijke culinaire gerechten uit de streek. Eet je liever cosy met je lief in de kubus? Dan verklap ik alvast dat je je vingers aflikt bij het Bourgondisch stoofpotje. Op de site van Erfgoed Bossem vind je alle informatie over de overnachtingsmogelijkheden, de diverse arrangementen en de extra's die je bij kunt boeken.

Erfgoed Bossem, Dorpsstraat 7, Lattrop-Breklenkamp, www.erfgoedbossem.nl











Geen opmerkingen:

Een reactie posten